2015. június 16., kedd

Citromos-kakukkfüves pisztráng

Kezdhetném ezt a bejegyzést, azzal a tipikus mondattal, hogy mi magyarok nagyon kevés halat eszünk. Sajnos, be kell látnunk, hogy ez tényleg így van. Pedig, amellett, hogy a hal egészséges, nagyon finom és változatosan elkészíthető. Ezt is kevesen tudatosítják, a legtöbb ember számára a hal továbbra is a böjtkor elkészített rántott halat jelenti. De szerencsére halhelyzetben is  elindult egy pozitív irányú változás, egyre több ember nyit az új dolgok felé.
A pisztráng az egyik legfinomabb halfajta. Finom, fehér húsú, sütve, grillezve az igazi. Bátran fűszerezhetjük, keleties ízvilágot keresve, az egyszerűbb ízeken át bárhogyan. Én egy citromos és kakukkfüves párosítást választottam, mindkettő nagyon jól illik a halhoz.

Citromos-kakukkfüves pisztráng

  • személyenként 1 pisztráng
  • 1 citrom
  • friss kakukkfű
  • 1 ek olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
Nagyon bonyolult a recept :) : a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a halat megmossuk, és átlósan beirdaljuk. A tepsit kibéleljük alufóliával vagy sütőpapírral, ha alufóliát használunk, vékonyan kenjük meg olajjal. A citromot felszeleteljük, a halat szétnyitjuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a fokhagymával, bele helyezünk egy-két citromkarikát, friss kakukkfű ágat. Berakjuk a sütőbe, és 35 perc alatt megsütjük.
Krumplipürével, friss salátával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése