Nem tudom nálatok, mi a helyzet, de nálunk javában tombol a tél. A reggeli eső még délelőtt átváltott havazásra, és azóta sem hagyta abba. Sokan morognak miatta, de ugye inkább most legyen tél, mint márciusban? Én szeretek a hóesésben sétálni, olyan jó érzés hallani, ahogy ropog a hó a cipő alatt. :) A séta után meg nincs is jobb, mint egy forró itallal a kezünkben bentről tovább nézni a hóesést. Ehhez hoztam ma nektek két tippet, egy forró csokit és egy forralt bort. Mindkettő elkészítése nagyon egyszerű, biztosan nektek is megvan a saját verziótok. Szívesen elolvasom, ha megosztjátok velem! A házilag készült változatokat azért is szeretem jobban, mert így tudom mi kerül bele, lehetőség szerint igyekszem elkerülni a bolti félkész termékeket. Higgyétek el, semmivel sem nehezebb elkészíteni egy otthoni változatot, ami sokkal sokkal finomabb, és lehet vele kísérletezni kedvünk és ízlésünk szerint.
Házilag készült szuper finom sűrű forró csoki: (egy adaghoz)
- 5 dkg étcsokoládé (vagy tejcsoki, fehér csoki, mindez keverve stb.)
- 2 dl tej
- löttyintésnyi tejszín (kihagyható)
- 1 kk kakaó
- 1 kk pudingpor, vagy keményitő
- fél csomag vaníliás cukor
- csipetnyi fahéj
A cukor mennyisége csoki fajtától függően változhat, a tejcsoki édesebb ezért a cukorból kevesebb is elég lehet. Kedvünk szerint fűszerezhetjük narancshéjjal, vagy chilivel.
Itt éppen a narancsos verziót ittam |
Forralt bor:
- egy üveg jó minőségű bor (én legjobban vörösből szeretem)
- 3-4 dl víz
- gyümölcs (narancs, mandarin, alma)
- 6-7 ek cukor
- 5 db szegfűszeg
- 2 db csillagánizs
- 2 db egész fahéj
- fél rúd vanília
A gyümölcsöket felkarikázzuk. Az összes hozzávalót beleöntjük egy fazékba, megkeverjük és felforraljuk. Szólunk a barátainknak, családunknak és együtt megisszuk.
készül a forralt bor |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése