A brokkoli nagyon egészséges, sok vitamint, béta-karotint és folsavat tartalmaz. Már az ókori rómaiak is ismerték és fogyasztották. Ezen nem csodálkozom, mert nagyon finom. :))
A recept másik fontos összetevője a sajt. Sokféle sajt, minél több-annál jobb. A különféle sajtok is a kedvenceim közé tartoznak, jöhetnek a kemény sajtok, goudák, parmezánok, krémsajtok, mascarponék, kéksajtok, gorgonzolák, brie-k, camembert-ek, mozzarellák...hogy csak egy pár fajtát említsek. Ebből a szempontból ez a recept nem is lehetne jobb, sokak kedvenceit házasítja össze.
Csőben sült sajtos brokkoli
- kb. fél kiló brokkoli
- 1,8 dl tejszín
- sajtok (például 10 dkg kemény sajt + 5 dkg kéksajt, vagy kemény sajt + 2-3 kanál krémsajt, vagy mindez vegyítve és különböző módon kombinálva,) + 5 dkg vagy több a tetejére
- só
- csipetnyi bors és szerecsendió
Amint a képen is látjátok nem csak egy nagy tálban lehet csinálni, adagonként szuflé formákban is elkészíthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése