2015. február 28., szombat

Hétvég(r)e!!! 2.

Úgy döntöttem a desszertet külön bejegyzésben osztom meg. Régóta sütök, körülbelül 12 éves koromban fogtam először kezembe a fakanalat, és a szerelem azóta is tart. És elmélyült, már-már a fanatizmus jeleit mutatom :)). A hétvégi süteményt általában már a hét elején elkezdem tervezni, pár szabad percet, néha órát rááldozva több variációt végiggondolva péntekre kitalálom mit is készítsek. Most ez nem így történt.
Köszönhetően a tennivalóimnak, a sütésen való elmélkedésre nem sok idő jutott. Pénteken hazafelé tartva jött az ihlet és a vágy a Túró Rudi tortára. Ezt a receptet már egyszer elkészítettem, akkor nagy sikere volt. Most újra megkívántam, és ez egy viszonylag gyors recept, a töltött palacsinta elkészítésével remekül összehangolható. A recept NoSalty-ról, Mignon szakácstól származik.
http://www.nosalty.hu/recept/turo-rudi-torta

Túró Rudi torta
Tészta:
  • 2 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 1 dkg kakaó
  • 1 kk sütőpor
A sütőt 175°C-ra előmelegítjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a sütőport, óvatosan elkeverjük. Egy kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük (24 cm-es átmérőjű). 10-12 perc alatt megsütjük. A lapot kihűtjük. ezalatt elkészítsük a töltött palacsintát

Töltelék:
  • 50 dkg túró
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 1 ek zselatin
  • 1 vanília
  • 1 citrom héja
  • 1 ek citromlé
A zselatint feloldjuk 1 dl vízben, elkeverjük, majd kis lángon addig főzzük  és kevergetjük, amíg feloldódik. A porcukrot simára keverjük 2-3 ek forró vízzel, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, az 1 citrom reszelt héját, a citromlevet, a vanília kikapart magját és a feloldott zselatint. A tejszínt felverjük, és ezt is a túrós keverékhez adjuk. Simára keverjük és ráöntjük a lapra. A torta tetejét megszórjuk kakaóval és egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
+ tipp: Mielőtt a túrós krémet ráöntenénk a lapra, kenjük meg azt házi sárgabaracklekvárral.
Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése