De nem az! Hanem egy csudajó reggeli/tízórai/uzsonna/vacsora. Szerintem mindenki ismeri, még ha nem is ezt a változatot. A mai bejegyzés témája nem más, mint a bundás kenyér. Egy közkedvelt fogás, amin nem csodálkozom. Gyerekek, felnőttek egyaránt szeretik, és nem mellesleg kitűnő maradék kenyér felhasználó recept. Ez most a francia változat. Mindössze annyi az alapvető különbség a mi bundás kenyerünk és francia testvére között, hogy a frère français édes és vajban sül.
Villásreggelihez kitűnő választás! (szombaton Valentin-nap, ha valaki kedveskedni akarna...)
Francia bundás kenyér
(nálam ez egy személyes adag :))
- 4 szelet toast kenyér
- 1 nagy tojás
- kb. 1 dl tej
- 1 kanál cukor
- ízlés szerint vanília cukor
- csipetnyi fahéj és szerecsendió
- vaj a sütéshez (5 dkg)
- feltét tetszés szerint
Ha csak így magában esszük, akkor megszórjuk porcukorral. Én a legjobban csokival szeretem: miután megsültek a kenyerek, teszek rájuk egy-két kocka csokit, összelepem őket, és még egy kicsit sütöm, tulajdonképpen felolvasztom a csokit. Nagyon finom még nutellával, banánnal, mindenféle más gyümölccsel...nyami, még a nyál is összefutott a számban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése