Vissza is tértem. :)
A mai menü, anyukám kérésére, lencseleves volt jugoszláv pogácsával.
Hogy a jugoszláv pogácsa miért jugoszláv, arról fogalmam sincs. Anyukám barátnőjétől kaptuk a receptet, már régóta megvan, lehet őt kéne megkérdeznem a dologról.
Jugoszláv pogácsa
- 60 dkg rétesliszt
- 4 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 3 ek cukor
- másfél kiskanál só
- 1 dl olaj
- 25 dkg puha vaj
- 2 tojássárgája
- 1-2 kk só
Itt már illatoznak a pogácsák |
Lencseleves, ahogy mi szeretjük
A lencseleves. A miénk. Nagyon egyszerű és könnyű. Nálunk nem kerül bele kolbász és egyéb füstölt áru. Nálunk csak a lencse van. És így imádjuk. :)
Körülbelül 2 maroknyi lencsét felteszünk főni 1 liter vízben, hozzádobunk 1 babérlevelet és egy gerezd fokhagymát. Addig főzzük, míg megpuhul. Ha közben gyorsan párologna a víz, nyugodtan felönthetjük. Mikor megfőtt a lencse, megsózzuk, öntünk hozzá 2-3 dl tejet és összeforraljuk. Ennyi!!
Utána fogjuk a tányérunkat, merünk bele egy kis levest, szerzünk a frissen sült pogácsából, és szépen nyugodtan egy kellemes zenét hallgatva megebédelünk.
Ma nemcsak ezeket készítettem, már a jövő heti Valentin-napra gondolva készítettem egy kis apróságot, ami szuper ajándék is lehet. Az apróság holnap következik! Addig is szép estét!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése