Végre beköszöntött az igazi nyár, és ennek elmondhatatlanul örülök! A forró napokon ilyenkor jól esik valami hűsítő finomság. Sokan készítenek ilyenkor valamilyen sütés nélküli édességeket, de nekem nem okoz gonodt bekapcsolni a sütőt, ha éppen egy kis sütire vágyom. Mivel javában dübörög az eperszezon, igyekszem ezt kihasználni, és minél több mindenhez felhasználni ezt a kis piros gyümölcsöt.
Ez a torta nagy családi kedvencünk, többféle gyümölccsel elkészíthető, de őszintén szólva eperrel a legfinomabb. Könnyű, nem túl édes, és nagyon megéri ezt a kis munkát.
Epres finomság
Tészta:
- 4 tojás
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg rétesliszt
- 1 sütőpor
- 1 dl olaj
- 6 ek víz
- vaj, liszt a forma kikenéséhez
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, előkészítünk egy 28 cm-es tortaformát, kivajazzuk, liszttel megszórjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat a porcukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszánkba forgatjuk. A tésztát beleöntjük a tortaformába, és kb.30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Kihűtjük.
Krém:
- 250 ml tejszín
- 2 kis doboz tejföl
- 3 ek porcukor
- 1 vaníliás cukor
A tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a többi hozzávalót. A kihűlt tésztára öntjük.
Továbbá kell még:
- kb.1 kg érett eper
- 1 csomag Dr.Oetker színtelen tortazselé
Az epreket felszeleteljük, és szépen elrendezzük a krém tetején. Ne spóroljunk vele, minél több, annál jobb. :) Majd a csomagon található leírás szerint elkészítjük a tortazselét, és az eperre öntjük. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, és másnap nagy élvezettel elfogyasztjuk.
Azért ajánlom a Dr.Oetker termékét, mert a tapasztalataim azt mutatják, hogy ezzel a legjobb dolgozni. Próbáltam más zselatinokat is, és vannak amik nagyon jók plé krémekbe, de ehhez a tortához szerintem ez vált be a legjobban.
|
a tortazselére várva |
|
az elkészült mű |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése