Nemrégiben kaptunk egy kis vaddisznócombot, aminek nagyon megörültem, mert nagyon szeretem a vadhúst. Bár, már az előkészületeknél észrevettem, hogy ez nem egy tipikus vadhús, valószínűleg fiatal állat húsát kaptuk. A színe ugyanis jóval világosabb, és az íze sem olyan erőteljes, mint az éretebb húsoké. Ennek ellenére, gyorsan elfogyott. :) Köretként egy kis krokettet készítettem hozzá.
Vaddisznóragu krokettel
Ragu:
- kb. 80 dkg vaddisznócomb
- 1 hagyma
- 2 dl vörösbor
- 2 l alaplé
- fűszerek: pirospaprika, só, bors, kakukkfű, borókabogyó, kömény, babérlevél, szerecsendió
- 1 kk áfonyalekvár
- 1 ek paradicsompüré
- 15 dkg gomba
- 3 dkg vaj
- 1 ek liszt
Körülbelül fél órával az elkészülte előtt, elővesszük a gombát. Megtisztítjuk, felszeleteljük. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a gombát, rászórjuk a lisztet. Pár percig pirítjuk, majd a raguhoz öntjük - mindenestül. Továbbfőzzük. A vajtól és a liszttől picit besűrűsödik a ragu.
Krokett:
- fél kg krumpli
- 2 tojássárgája
- 8 dkg liszt
- só, bors szerecsendió
- zsemlemorzsa a forgatáshoz
- olaj/zsír a sütéshez
A krokettel nagyon jól lehet tunkolni a pörköltszaftot. Jó maradékmentő is, a megmaradt krumplipüré tökéletes alapanyaga a krokettnek. Feldobhatjuk még egy kis fokhagymával, sajttal.
A ragu elkészíthető más vadhúsból, például szarvas- vagy őzcombból is.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése