Profiterol
Hozzávalók a tésztához (20 darabhoz):
- 3 tojás
- 80 g vaj
- 160 ml víz
- 100 g liszt
- csipet só
A vizet a vajjal és a sóval együtt felforraljuk, majd belekeverjük a lisztet (még a tűz fölött). Egynemű masszát kapunk, akkor lesz jó, ha magától elválik az edény falától. Lehúzzuk a tűzről és egyenként (!) elkeverjük benne a tojásokat. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztánkat egy nyomózsákba töltjük és kis halmokat nyomunk. Ebből a mennyiségből nekem 20 darab lett. Ha csúcsosak lennének, akkor vizes ujjal lesimítjuk és lekenjük őket tojással. 20 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, míg kihűlnek.
Créme Chantilly
- 200 ml tejszín
- 2 ek porcukor
- vaníliacukor
A nagyon puccosan hangzó Créme Chantilly nem más, mint vaníliás tejszínhab. A tejszínt kemény habbá verjük, a cukrokkal édesítjük. A fánkokat kétféleképpen tölthetjük meg: vagy ketté vágjuk őket, vagy kilyukasztjuk és úgy nyomjuk bele a habot.
Csoki öntet
- 200 ml tejszín
- 100 g csoki
- 10 g vaj
A tejszínt felforraljuk, majd beleolvasztjuk a csokit. Lehúzzuk a tűzről és simára keverjük benne a vajat. Azután mindössze ennyi dolgunk van:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése