Nagyon jó maradék mentő - ugyanis a tortához nem kellenek egész tojások, csak a fehérjék. Így a créme brulee-ből vagy a pitékből kimaradt fehérjéknek sem kell kárba veszniük. Nálam a mélyhűtőben már gyűltek egy ideje és a szokásos Pavlova vagy Esterházy mellé egy új sütivel bővült a repertoár. A nosalty.hu egyik receptjét készítettem el, nagy sikerrel. A képek most kevésbé jól sikerültek, esti fényviszonyok és egy rám váró legjobb barátnő és az általa behűtött Chardonnay mellett talán nem is csoda. Kérlek, nézzétek el. :)
Angyal torta
Hozzávalók:
- 8 tojásfehérje
- 100 g finomliszt
- 300 g cukor
- 4 tk citromlé
- 1,5 tk sütőpor
- 250 ml tejszín
- 50 g porcukor
- 70 g kókuszreszelék
- 20 ml málnaszörp
- friss málna
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukor felét és még keményebb habbá verjük. A maradék cukrot összekeverjük a liszttel és a sütőporral, óvatosan beleforgatjuk a habba és a citromlevet is hozzáadjuk. Belesimítjuk egy 22 cm-es tortaformába (nem kell kivajazni!), és 35 perc alatt megsütjük. Sütés közben nem nyitogatjuk a sütőajtót. Ha kész, félretesszük hűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot is. Bevonjuk vele a tortát. A kókuszreszeléket összekeverjük a szörppel, elosztjuk a torta tetején és ráhelyezzük a friss málnaszemeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése