A sütit a Rozmaring&Csokoládé blogon megjelent recept alapján készítettem: http://rozmaringescsokolade.blogspot.sk/2012/09/crostataszilvalekvarral.html
Crostata alla marmellata
- 28 dkg finomliszt
- 16 dkg cukor
- 8 ek vaj
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 2 ek marsala
- lekvár
A sütőt előmelegítjük 175°C-ra. Az eredeti recept egy 20 cm-es formát ír elő, nekem ugyanez a mennyiség elég lett egy 29 cm-es piteformához, persze az enyém vékonyabb lett (de ez az ízén nem ront semmit :)). A nagyobbik tésztát kisodorjuk, belerakjuk és nyomkodjuk a sütiformánkba. Megkenjük lekvárral, én saját készítésű szilvalekvárt használtam. A kisebbik tésztát is kinyújtjuk, 1 centi vastag csíkokat vágunk belőle, és megcsináljuk a rácsos mintát a süti tetején. A széleit elegyengetjük, majd 30 perc alatt készre sütjük.
Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral.
frissen a sütőből |
vajon hová tűnhetett a fele? :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése