Ez a süti az Egyesült Államokból indult hódító útjára, ma már világszerte népszerű, torta és cupcake változatban egyaránt. Nem véletlenül, az a finom, könnyű krém benne és rajta...
A nosalty.hu egyik receptje alapján készítettem el a saját tortám:
Az eredeti receptet itt találjátok, egyébként Klivi szakács több sütijét már kipróbáltam és egyik sem okozott csalódást, próbáljátok ki bátran!
Vörös bársony torta
- 4 tojás
- csipetnyi só
- 17 dkg cukor
- 2 ek víz
- 3 ek olaj
- 3 kk piros ételfesték
- 17 dkg finomliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 ek kakaó
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg tejföl
- fél citrom reszelt héja
- vanília
- 10 dkg fehér csoki
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, és előkészítünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát: kikenjük vajjal, és kilisztezzük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk adagonként a cukrot. Majd következik a tojássárgája, a víz, az olaj és az ételfesték. Végül belekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát és a kakaót, ennél a pontnál érdemes átváltani egy fakanálra, hogy ne nagyon törjük össze a habot. Beleöntjük a formánkba, 30 perc alatt készre sütjük, kihűtjűk.
Ezalatt elkészítjük a krémet: a mascarponét kikeverjük a porcukorral, majd a hozzáadjuk a tejfölt, a citromhéjat, a vaníliát és a felolvasztott fehér csokit.
Ha kihűlt a torta, akkor ketté vágjuk, és a krém felével megkenjük az egyik lapot, majd ráhelyezzük a másikat. A maradék krémmel bevonjuk a tortát. Én tovább most nem díszítettem, de ízlés szerint mindenki úgy dobja fel, ahogy akarja. :) Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
Ahogy a képeken is látszik, nekem a torta színe sajnos nem lett az igazi, valószínűleg a festékem nem volt a legjobb. Először mikor összeállítottam a tésztát, azt hittem, hogy rózsaszín bársony tortám lesz :) Szerencsére sütés közben sötétebb lett a színe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése