2015. május 15., péntek

Spenótos-sajtos farfalle csirkemellel

A spárga mellett nagy tavaszi kedvencem a spenót. Természetesen a spenót fagyasztott formában egész évben beszerezhető, de  olyan jó érzés az, mikor kimész a kertbe/piacra és leszeded/megveszed a frissen szedett roppanós kis zöld leveleket. A spenót sok gyerek rémálma, érdekes módon nekem soem volt az, én mindig nagyon szerettem.
A mai recept egy krémsajtos, spenótos tészta, amit egy kis csirkemellel "dúsítottam."

Spenótos-sajtos farfalle csirkemellel

  • 25 dkg farfalle
  • 1 csirkemell
  • 2 marék friss spenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 kanál mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg kemény sajt
  • só, fehér bors,szerecsendió
A csirkemellett felkockázzuk, a spenótot csíkokra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük és kevés olajon illatosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a husit, fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a spenótot, öntünk alá körülbelül másfél deci vizet, és időnként megkavargatva, pároljuk, amíg a víz el nem tűnik alóla, közben ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Ezalatt bő, forrásban lévő vízben megfőzzük a tésztát.
Ha a csirkemell elfőtte a vizet, hozzáadunk két kanál mascarponét, jól elkeverjük, majd felöntjük a tejszínnel. Felforraljuk, majd belekeverjük a lereszelt kemény sajtot és felolvasztjuk benne. A tészta keményítős főzővizéből is adunk hozzá egy merőkanállal.
Ha leszűrtük a tésztát és kész van a mártás, nincs más hátra mint a tálalás. Jó étvágyat! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése