Az olasz gnocchi legfőbb összetevői a krumpli és a liszt, csakúgy, mint mi a nudlinknak. Készülni is ugyanúgy készül: bő, forró vízben főzik készre. Ma már kapható bolti változata is, de szerintem érdemes az otthoni verzióval próbálkozni, az mindig verhetetlen. Különféle mártásokkal tálalják. De a gnocchi nemcsak burgonyából készülhet. Létezik a gnocchi verde, vagyis a zöld gnocchi, aminek színét a spenót adja. Másik alapanyaga a ricotta, vagyis a friss sajt. A spenót és a ricotta amúgy nagyon jó páros, canolli töltelékként, vagy valamilyen sós pitébe is bátran kipróbálható.
Stahl Judit is írja a receptismertetőjében, hogy hosszú kísérletezés során jutott el ehhez a recepthez, állandó próbálkozásokkal igyekezett eltalálni a tökéletes arányokat. Sikerült neki, és mi nagyon hálásak vagyunk érte!
Gnocchi di ricotta e spinaci
- 45 dkg mélyhűtött, felengedett spenót
- 25 dkg ricotta
- 1 tojássárgája
- 15 dkg finomliszt
- 5 dkg parmezán
- só, bors, szerecsendió
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt (a recept pecorino-t ír, de bármilyen keménysajt jó lesz)
látványra nem a leggusztább, de higgyétek el, az íze mennei :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése