Egy régebbi bejegyzésben már írtam arról, hogy a brokkoli az egyik kedvenc zöldségem. Egy újabb felhasználási tippet hoztam, nagyon finom fasírt készíthető belőle. Mert a fasírtnak sem kell mindig húsból készülnie! Ezt a receptet nemcsak a vegetariánusoknak ajánlom, időnként nekünk húsfogyasztóknak sem árt a zöldségfogyasztás. :)
A recept a NoSalty-ról származik, (http://www.nosalty.hu/recept/brokkolifasirt-piritott-magvakkal). Köretként belga sültkrumplit ettem hozzá.
Brokkolifasírt
- 1 közepes brokkoli (40-50 dkg)
- 2 tojás
- 4 ek zabpehely
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2-2 ek napraforgó- és tökmag
- 1 ek szezámmag
- ízlés szerint só, bors
- kevés reszelt sajt, esetleg fokhagyma (opcionális mindkettő)
- olaj a sütéshez
A brokkolit rózsáira szedjük és megfőzzük. Ezalatt a magokat egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A megfőtt brokkolit egy aprítógépben pépesre dolgozzuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót az olaj kivételével. (Ezt nem kell a géppel csinálni, sima kétkezi munka :)) A masszából laposabb korongokat formálunk.
Az olajat, minimális fél deci, felforrósítjuk, majd pár perc alatt megsütjük a fasírtokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése