2015. október 8., csütörtök

Brokkolifasírt

Egy régebbi bejegyzésben már írtam arról, hogy a brokkoli az egyik kedvenc zöldségem. Egy újabb felhasználási tippet hoztam, nagyon finom fasírt készíthető belőle. Mert a fasírtnak sem kell mindig húsból készülnie! Ezt a receptet nemcsak a vegetariánusoknak ajánlom, időnként nekünk húsfogyasztóknak sem árt a zöldségfogyasztás. :)
A recept a NoSalty-ról származik, (http://www.nosalty.hu/recept/brokkolifasirt-piritott-magvakkal). Köretként belga sültkrumplit ettem hozzá.

Brokkolifasírt

  • 1 közepes brokkoli (40-50 dkg)
  • 2 tojás
  • 4 ek zabpehely
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 2-2 ek napraforgó- és tökmag
  • 1 ek szezámmag
  • ízlés szerint só, bors
  • kevés reszelt sajt, esetleg fokhagyma (opcionális mindkettő)
  • olaj a sütéshez
A brokkolit rózsáira szedjük és megfőzzük.  Ezalatt a magokat egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A megfőtt brokkolit egy aprítógépben pépesre dolgozzuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót az olaj kivételével. (Ezt nem kell a géppel csinálni, sima kétkezi munka :)) A masszából laposabb korongokat formálunk.
Az olajat, minimális fél deci, felforrósítjuk, majd pár perc alatt megsütjük a fasírtokat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése