2015. október 26., hétfő

Baconös fasírt

Egy muffinsütő ma már az alapvető konyhai felszereléshez sorolható, szinte minden háztartásban megtalálható. Néha érdemes nem rendeltetésszerűen is használni, vagyis muffin helyett valami más finomságot sütni benne. :) A rántottától kezdve, a kis pite kosárkákig sok minden alapjául szolgálhat. Fasírtot is süthetünk benne, így megússzuk az olajban sütést, egészségesebb is lesz, a körécsavart bacon pedig nemcsak a kiszáradástól védi meg a husit, hanem meg is ízesíti. Gyerekbarát recept!

Baconös fasírt 

  • 0,5 kg darált hús
  • 1 tojás
  • pár kanál zabliszt és zabpehely, vagy zsemlemorzsa
  • só, bors, fokhagyma - 1 gerezd, majoránna - negyed kiskanálnyi (vagy amit a fasírtunkba rakni akarunk)
  • 5 dkg sajt felkockázva
  • 12 szelet bacon
  • kicsi olaj
Bekeverjük a fasírt alapját: a húst összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával és a fűszerekkel. Kicsit hagyjuk összeérni az ízeket, addig előmelegítjük a sütőt 200°C-ra, és a muffinsütőt vékonyan kikenjük olajjal. Majd a masszából golyókat formálunk, közepükbe egy-egy kocka sajtot nyomunk, becsavarjuk őket a baconbe. Alufóliával letakarjuk, így sütjük kb. 30 percig, majd egy negyed óra alatt ropogósra pirítjuk. Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése