Egy muffinsütő ma már az alapvető konyhai felszereléshez sorolható, szinte minden háztartásban megtalálható. Néha érdemes nem rendeltetésszerűen is használni, vagyis muffin helyett valami más finomságot sütni benne. :) A rántottától kezdve, a kis pite kosárkákig sok minden alapjául szolgálhat. Fasírtot is süthetünk benne, így megússzuk az olajban sütést, egészségesebb is lesz, a körécsavart bacon pedig nemcsak a kiszáradástól védi meg a husit, hanem meg is ízesíti. Gyerekbarát recept!
Baconös fasírt
- 0,5 kg darált hús
- 1 tojás
- pár kanál zabliszt és zabpehely, vagy zsemlemorzsa
- só, bors, fokhagyma - 1 gerezd, majoránna - negyed kiskanálnyi (vagy amit a fasírtunkba rakni akarunk)
- 5 dkg sajt felkockázva
- 12 szelet bacon
- kicsi olaj
Bekeverjük a fasírt alapját: a húst összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával és a fűszerekkel. Kicsit hagyjuk összeérni az ízeket, addig előmelegítjük a sütőt 200°C-ra, és a muffinsütőt vékonyan kikenjük olajjal. Majd a masszából golyókat formálunk, közepükbe egy-egy kocka sajtot nyomunk, becsavarjuk őket a baconbe. Alufóliával letakarjuk, így sütjük kb. 30 percig, majd egy negyed óra alatt ropogósra pirítjuk. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése