2015. július 30., csütörtök

Cukkini tócsni

Habár most egy kicsit eltűnt az igazi nyár, a cukkiniszezon továbbra is tart, és még ha nem is olyan nagy mennyiségben, mint eddig, a cukkini utánpótlás továbbra is biztosítva van.
Ma tócsnit készítettem belőle, gyorsan elkészülő fogás, csak össze kell keverni a hozzávalókat és már lehet is sütni. Mire az összes elkészül a kész lepénykék fele már biztosan hiányozni fog. :)

Cukkini tócsni
  • 2 közepes cukkini
  • 10 dkg sajt (valamilyen kemény sajt, reszelve)
  • 2 tojás
  • 5-6 ek finomliszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • fűszerek, tetszés szerint: nálam most 1 tk provence-i fűszerkeverék, de nagyon finom mentával és petrezselyemmel is
  • a sütéshez 2 dl olaj
A cukkinit nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. Adjuk hozzá a sajtot, a tojásokat, a lisztet és a fűszereket. A só lehetőleg utoljára kerüljön a masszába, mert annak hatásáara a cukkini levet fog ereszteni. Kezdjük el hevíteni az olajat. Ha a massza időközben túl híg lenne, adjunk még hozzá egy kevés lisztet. Forró olajban süssük aranybarnára, és az elkészült tócsniról egy papírtörlő segítségével itassuk le a felesleges olajat.
Ha valaki szeretné, egy kis tejföllel és reszelt sajttal még megbolondíthatja a tetejüket, de anélkül is garantáltan finom lesz. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése