2015. július 13., hétfő

Cukkinis spagetti

Az utóbbi napokban, hetekben cukkinit cukkinivel eszünk, pedig már néhány nagyon kedves ismerőst is ellátunk ezzel a finom zöldséggel. Nem hiába, ha a cukkini szezon egyszer beindul...
Készítettünk már tócsnit, szuflét, vagyis felfújtat, ettük már rántva, vasárnap sajtos cukkinis csirekemell készült (majd annak a receptjét is hozom), és természetesen tésztára is jutott belőle egy kevés. Párszor már leírtam ebben a blogban ezt a mondatot, de most újra megismétlem: ez a recept nagyon könnyű és gyors, tipikus olasz kaja.

Cukkinis spagetti
(3 főre)

  • 25 dkg spagetti (más tészta is lehet)
  • 1 közepes cukkini
  • 1 konzerv gomba
  • 1 üveg paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, friss bazsalikom, oregánó
  • a tálaláshoz sajt
A cukkinit felkockázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk. Egy kevés olivaolajon illatosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinit, amit üvegesre párolunk (kb. 20 percet vesz igénybe). Közben feltesszük a tészta főzővizété ha felforrt, mehet is bele a spagetti. 10 perc után a cukkinihez adjuk a gombát, és tovább pároljuk, végül felöntjük a paradicsompürével, sózzuk, borsozzuk. 10 percig rotyogtatjuk, a végén beleszórjuk a felaprított bazsalikomot és oregánót. A mártáshoz adjuk a kifőtt tésztát, kicsit összemelegítjük és tálalhatunk is.
A spagetti magába szívja a paradicsomos szaftot, és jól illik hozzá a sajt, ne sajnáljuk tőle. Használjuk ki a cukkini szezont, nincs kifogás, most nincs forróság, lehet főzni! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése