2015. november 8., vasárnap

Almás palacsinta

Van olyan ember, aki ne szeretné a palacsintát? Minden bizonnyal nincs, a palacsinta az a kaja, amit így vagy úgy, de mindenki szeret. Gyerekkorunk kedvenc eledele (a felnőttkoré is :D). Vajon miben rejlik a titka? Azt hiszem erre a kérdésre nem nehéz válaszolni, a palacsinta finom és kész. Mindegy, hogy melyik változatát, a hagyományost (most látom, hogy az nincs is fent a blogon, ezt sürgősen pótolni kell!!) vagy egy újabb, trendibb zabos változatát, vele a siker garantált. Jöjjön egy újabb kedvenc, az almás. Még nincs késő, akár most is össze lehet dobni. :)

Almás palacsinta

  • 3 kisebb alma
  • 5 dl tej
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg teljeskiőrlésű rozsliszt
  • 5 dkg vaj felolvasztva
  • 2 tojás
  • 2 ek cukor
  • csipetnyi só
  • ízlés szerint fahéj
  • kevés olaj a sütéshez
Az almákat lereszeljük. A tejből, lisztekből, cukorból, vajból, sóból és fahéjból sűrű palacsintatésztát keverünk, a végén hozzáadjuk a reszelt almát. Egy kevés olajat, csak pár cseppnyit, felforrósítunk a serpenyőnkben, és egy merőkanálnyi tésztát adagolunk belé. Szétterítjük, ez egy picit vastagabb lesz, mint a hagyományos. Emiatt a megfordításánál is figyelni kell, mert könnyen eltörhet a palacsinta. Mindkét oldalán aranybarnára sütjülk.
A tálalást nem kell túlcifrázni, egy kevés porcukor, és már ehetjük is. Jó palacsintázást!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése