A mézes-mázas kifejezést alapvetően más szövegkörnyezetben használják, nem éppen egy hízelgő tulajdonságot takar, de szószerinti jelentésében tökéletesen jellemzi a csirkefalatokat. Ugyanis a husi kapott egy ízletes, ragacsos bevonatot, így most a mézes-mázas nagyon illik rá. Én csirkemellet használtam, de kicsontozott és csíkokra vágott csirkecombokból is ugyanolyan fincsi lesz. Egy-két óra pácolás bőven elég neki, de ha egy napot benne lesz, az sem fog ártani neki. Hogy született meg ez a recept? Semmi különös története nincs: valamit gyorsan össze kellett dobni, megnéztem mi minden van otthon, és ez lett a végeredmény. :)
Köretként krumplipürét csináltam, igazi házias krumplipürét tejjel és vajjal. Nyami.
Mézes-mázas csirkefalatok
- 1 csirkemell
- 2 ek méz
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek keményítő
- 2-3 ek mogyoróolaj
- pár tekerésnyi frissen őrölt bors
- kevés chilli
- negyed kiskanálnyi őrölt gyömbér, fokhagymapor
- csipetnyi szerecsendió
- olaj a sütéshez
A húst tetszőleges módon csíkokra vagy kockákra vágjuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, és beleforgatjuk a csirkét. Egy-két óra múlva megsütjük: egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a forró olajban készre sütjük a csirkét.
Krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése