2015. november 15., vasárnap

Mézes-mázas csirkefalatok

A mézes-mázas kifejezést alapvetően más szövegkörnyezetben használják, nem éppen egy hízelgő tulajdonságot takar, de szószerinti jelentésében tökéletesen jellemzi a csirkefalatokat. Ugyanis a husi kapott egy ízletes, ragacsos bevonatot, így most a mézes-mázas nagyon illik rá. Én csirkemellet használtam, de kicsontozott és csíkokra vágott csirkecombokból is ugyanolyan fincsi lesz. Egy-két óra pácolás bőven elég neki, de ha egy napot benne lesz, az sem fog ártani neki. Hogy született meg ez a recept? Semmi különös története nincs: valamit gyorsan össze kellett dobni, megnéztem mi minden van otthon, és ez lett a végeredmény. :)
Köretként krumplipürét csináltam, igazi házias krumplipürét tejjel és vajjal. Nyami.

Mézes-mázas csirkefalatok 
  • 1 csirkemell
  • 2 ek méz
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 ek keményítő
  • 2-3 ek mogyoróolaj
  • pár tekerésnyi frissen őrölt bors
  • kevés chilli
  • negyed kiskanálnyi őrölt gyömbér, fokhagymapor
  • csipetnyi szerecsendió
  • olaj a sütéshez
A húst tetszőleges módon csíkokra vagy kockákra vágjuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, és beleforgatjuk a csirkét. Egy-két óra múlva megsütjük: egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a forró olajban készre sütjük a csirkét.
Krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése