Valamiért úgy vagyok vele, hogy imádom az amerikai típusú csokis kekszeket. Mint mindenből, ezekből is előnyben részesítem a házi, saját készítésű változatokat. Egy nagy dobozban jól tárolható, ajándéknak is remek, és nem utolsósorban az elkészítése után a lakás úgy illatozik tőle, hogy öröm oda belépni.
Kiváló reggelire, tízóraira, egy kávé mellé, vacsi után......... :)
A kekszsütés lényeges pontja a sütési idő. Vigyázni kell arra, hogy ne süssük túl, mert akkor túlságosan kemények lesznek. A receptekben megadott sütési időt be kell tartani, ne ijedjünk meg attól, hogy amikor kivesszük a kekszet még puhák lesznek, ahogy hűl, úgy fog megkeményedni.
Kényeztető csokis kókuszos keksz
- 10 dkg puha vaj
- 11,5 dkg kókuszreszelék
- 13 dkg zabpehely ledarálva
- 10 dkg barnacukor
- 1 kanál vaníliáscukor
- csipetnyi só
- 1 tk sütőpor
- 1 tojás
- 8 dkg étcsoki
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, két tepsit kibélelünk sütőpapírral. A vajat a tojással és a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, jól elkeverjük, majd következhet a darabokra vágott csoki. A masszából egy kanál segítségével kupacokat halmozunk a tepsire, majd kissé lelapítjuk a kekszeket. 10-12 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése