Ma egy nagy kedvencem hoztam Nektek. Tipikus ünnepi fogás lehetne, de nálam minden nap ünnepnap. :)
Úgyhogy egy átlagos vasárnapi ebéd gyanánt is szívesen fogyasztom.
A sertésszűz/szűzpecesnye/vesepecsenye/kinek hogy tetszik, az egyik kedvenc húsfélém. Nagyon szeretem, akár egyben megsütve, vagy felszeletelve szűzérmékként. Ez a disznó legfinomabb és legnemesebb része, sovány hús, amely az állat hátán található.
a képet gasztromanko.hu oldalon találtam |
Aszalt szilvával töltött szűzpecsenye párolt zöldbabbal
- 1 szűzpecsenye
- 20 dkg aszalt szilva
- 20 dkg szeletelt bacon
- bors
- zsiradék
- kevés vörös bor
Egy nagyobb serpenyőben felolvasztunk 2 evőkanál zsiradékot, én 1-1 kanál vajat és olajat használtam. Ha forró, kérget sütünk a hús összes oldalára. Ez azt jelenti, hogy pár percig az összes oldalán sütjük, belülről nem sül át, mindössze a külső részen képződik megsült rész.
A bacon szeleteket szétrakjuk, úgy, hogy kissé fedjük egymást. A húst aljával felfelé ráhelyezzük, ráhajtjuk a szalonnákat, és megfordítva a kiolajozott tepsibe rakjuk. 30 perc alatt megsütjük.
Ennyi idő alatt az ún. medium és medium well közötti állapotot kapunk. Ha valaki az átsültebb verziót kedveli, az először alufólia alatt süsse a húst és az utolsó félórára vegye le róla.
A sütés után fontos a pihentetés, tehát türelmesen várunk és nem esünk egyből neki. :)) Ez nehéz lesz. Annyi pihenési időt szoktak javasolni, amennyi a hús sütési ideje.
a sütésre várva |
a pihenést élvezve |
Párolt zöldbab
A körethez a zöldbabot kevés zsiradékon megdinszteljük, majd vizet öntünk alá. Addig pároljuk, míg puha, de még roppanós nem lesz. Megsózzuk és meglocsoljuk kevés citromlével.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése