Ma megint egy gyors bejegyzéssel készültem. Egy finom kis ropogtatnivalót hoztam, ami ideális filmekhez vagy meccsnézéshez, vagy olvasás közben ropogtatni vagy egy bögre forró tea mellett az ablakon kifelé bámulva majszolni...
A recept a Két duci Hölgytől, Clarissától és Jennifertől származik.
Parmezános keksz
- 11,5 dkg finomliszt
- 11,5 dkg vaj
- 11,5 dkg parmezán (esetleg más karakteres sajt)
- 1 tojássárgája
- nagy csipet só
- fűszerek, 1 mk, mint pl. paprika, zellersó, bazsalikom, amit szeretnénk és persze az elmaradhatatlan bors
A lisztet, sajtot és a fűszereket tegyük egy tálba, reszeljük hozzá a vajat. A vaj legyen hideg, a reszelés csak úgy fog menni :)). Adjuk hozzá a tojássárgáját, gyúrjuk össze a hozzávalókat. A tésztát rúd alakúvá sodorjuk, célszerű 1 órára a hűtőbe tenni, de a türelmetlenek, mint én már úgy fél óra után kivehetik és folytathatják a munkát. Közben melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, a tepsiket béleljük ki sütőpapírral. A tésztarudakat vékonyan felszeleteljük, a tepsire rakjuk és 14-15 perc alatt aranyszínűre sütjük őket.
Jó ropogtatást!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése