2015. szeptember 20., vasárnap

Almás sütőtökkrémleves

Pár bejegyzéssel ezelőtt ígértem még néhány sütőtökös levest. A levesek folyamatosan készülnek, csak az időm csúszik állandóan, de ma végre nyugi van így hoztam egy újabb leves receptet.
A mai egy édes krémleves, a tök mellé almát is tettem, mézzel édesítettem, és finom fűszerekkel tettem még jobbá.

Almás sütőtökkrémleves

  • 1 hokkaido tök
  • 1 nagyobb alma
  • 0,5 l víz
  • 1 dl tejszín
  • 2 ek méz
  • 0,5 tk fahéj
  • 2 szegfűszeg
A tököt 180 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük. Közben lereszeljük az almát. A puha tököt lekaparjuk a héjáról, a húsát az almával és a vízzel pürésítjük. A mézzel édesítjük, hozzáadjuk a fűszereket és a tejszínt. Feltesszük főni, forrás után 10 perccel levesszük a tűzről, és tálalhatjuk.
Ha fel akarjuk dobni valamilyen feltéttel, akkor szerintem az édes, tojásfehérjéből készült habgaluska kitűnő választás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése