Az étel elkészítése valóban nem igényel sok időt, így ha egy gyors vacsorára, ebédre van szükségünk, megvan hozzá a tökéletes recept. :)
Chonchiglie parmezános mártással
- 25 dkg conchiglie
- 2-3 ek zsemlemorzsa
- 1 szál friss rozmarig
- 1 nagy marék friss kakukkfű
- 1 dl olivaolaj
- 25 dkg mascarpone
- 0,5 dl tejszín
- 1 nagy tojássárgája
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg parmezán
- só, bors, szerecsendió
Megfőzzük a tésztát. A mártást abban a tálban/edényben készítjük el, amelyben tálalni fogunk. Összedolgozzuk a mascarponét tejszínnel és a tojássárgájával. Az olivaolajat (0,75 dl) lassan adagoljuk hozzá, szinte cseppenként állandó keverés mellett. Egy majonézszerű mártást fogunk kapni. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a parmezánt, óvatosan sózzuk, borsozzuk, megkoronázzuk egy késhegynyi szerecsendióval. A megfőtt tésztát még forrón a mártásba keverjük ( így lesz a kissé darabosból egy sima híg mártás), és egy fél deci főzővizet is adhatunk mellé.
Tálaláskor a zöldfűszeres zsemlemorzsával szórjuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése