2015. szeptember 26., szombat

Zebrakocka

Ha egy gyors desszert kell. A legnehezebb ebben a receptben az egy óra várakozás, ami az összeállítást követi. A sütőt sem kell bekapcsolni, csak összerakjuk és kész is. Nagyon finom, kókuszos csokis sütike, intenzív ízekkel, olyannyira kapós, hogy fotót is csak úgy sikerült összehoznom róla, hogy gyorsan lekaptam míg a tepsiben sorakoznak és várnak, ugyanis amit kiraktam a tányérra a fotózáshoz, hirtelen eltűnt. :) Vajon hová?

Zebrakocka

Csokis lapok:
  • 50 dkg darált keksz
  • 5 ek kakaó
  • 4 ek baracklekvár (legjobb a házi)
  • 2 ek rum vagy amarettó
  • 5 dkg puha vaj
  • 5 ek porcukor
  • 1,5-2 dl tej
Kókuszos krém:
  • 6 dl tej
  • 3 ek finomliszt
  • 3 ek keményítő
  • 8 ek porcukor
  • 1 tk vanília(cukor, kivonat, amink van)
  • 2 ek amarettó vagy kókuszlikőr
  • 20 dkg kókuszreszelék
  •  7 dkg vaj
A krémmel kezdjük: a tejben elkeverjük a lisztet és a keményítőt, valamint a fele kókuszt, és állandó keverés mellett sűrű pudingot főzünk belőle. Ha kész, azonnal elkeverjük benne a krém többi hozzávalóját. Félretesszük kicsit hűlni. A lapokhoz a tej kivételével az összes hozzávalót összegyúrjuk (kemény meló lesz), majd fokozatosan hozzáadagoljuk a tejet. Ez lehet több vagy kevesebb, mint az itt megadott mennyiség. Egy jól gyurható, nyújtható tésztát kell kapnunk. Három részre osztjuk, kisodorjuk. Az első lapot egy kisebb tepsibe rakjuk, rákenjük a kókuszos krém felét, jöhet a következő lap, a krém másik fele, végül az utolsó lap. A tetejére rakhatunk egy kis ganache-t: 10 dkg étcsokit olvasszunk fel fél deci tejszín társaságában, és öntsük a sütire. Egy órára hűtőbe rakjuk, és utána azonnal neki esünk. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése