A húsvét a keresztény egyház legnagyobb ünnepe, sok ember mégis hajlamos elfelejteni azt, mit is ünneplünk ilyenkor. Nem akarok szónokolni arról, miért is fontos ez az ünnep, szerintem mindenkinek magában kell megtalálnia az utat. Azt az utat, amely mindenkinek más, mégis mindegyik ugyanoda vezet: a szeretethez. A húsvéti készülődés közben néha álljunk meg egy kicsit, és nézzünk körül: keressük meg az életünkben a csodákat! Nem kell sokat keresgélni, az Élet maga a csoda...
Azt írtam nem fogok szónokolni, erre tessék.... :))
Jöjjön a recept. Ez egy olaszos
Spenóttal és ricottával töltött kagylótészta kéksajt mártással
- 25 dkg óriás kagylótészta, vagyis conchiglie
- 40 dkg fagyasztott spenót, aki mázlista, az friss spenótból is csinálhatja
- 25 dkg ricotta
- 10 dkg kemény sajt, mondjuk parmezán vagy pecorino
- fűszerek: 1 gerezd fokhagyma, só, bors, szerecsendió
- 2 tk fenyőmag (a kínaival vigyázzunk!)
- 2 dl tejszín
- 2 dl tej
- 10 dkg kéksajt
Közben a fokhagymát apróra metéljük, megfuttatjuk egy kevés olivaolajon, hozzáadjuk a spenótot, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. 20 perc alatt megpároljuk.
A ricottát összetörjük egy villával, hozzáadjuk a kemény sajt felét, a fenyőmagot (amit előtte kicsit megpiríthatunk), pici borsot. Összekeverjük a spenóttal. Az óriáskagylókat megtöltjük a spenótos-ricottás keverékkel, egy olajjal vékonyan kikent tepsibe rakjuk őket.
Elkészítjük a kéksajtmártást: a tejet és a tejszínt feltesszük forrni, picit megsózhatjuk, de nem szabad elfelejteni, hogy a kéksajt már magában is sós. Ha forr beletördeljük a kéksajtot, és felolvasztjuk. Ha túl hígnak találnánk, egy kevés liszttel besűríthetjük. A kész mártással leöntjük a megtöltött kagylókat, tetejüket megszórjuk a maradék sajttal. 200°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat! Legközelebb húsvéti süticsodákkal jövök, puszi mindenkinek!
a háttérben látható, hogy már nagyon ráhangolódtunk a húsvétra :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése